Фотосесия на новородено

Препоръки и насоки как да се подготвите за фотосесия на новородено

Снимките продължават около 3-4 часа. По тази причина, сесиите започват сутрин около 9:00 – 10:00. Студиото е добре затоплено, почистено и проветрено винаги преди вашето пристигане. Дрешките и аксесоарите се перат и дезинфекцират преди всяка сесия.

Когато подготвяте бебето за сесията, за пердпочитане е да обличате дрешки, които не минават през главата. В горещите летни периоди, най-подходящо е да е само по памперс, увито в одеалце.

Бебето се храни в студиото когато пристигнете или сте го нахранили непосредствено преди да тръгнете за снимките. Преди това е добре да го подържите будно известно време – поне час. Някои бебенца будуват и след като се нахранят, така че ще е по-подходящо да е будувало преди храненето, за да може да спи по-лесно.

Подгответе възможност за поне две хранения. Понякога се налага да използваме хапване то за успокояване. Ако е на адаптирано мляко, може да подгреете в студиото на водна баня. В студиото има ел. кана.

Нека косичката не е мазана с олио и да е задължително изкъпана предната вечер, за да е пухкава по-фотогенична. Може да вземете и четчица за коса – за някои бебенца е много успокояващо ресането. Кожата на лицето не мажете с нищо в деня на сесията или използвайте само леко хидратиращ продукт ако кожата е много суха, по същата причина- да не лъщи по време на снимките. Ако се налага, вземете и тампончета и физиологичен разтвор за почистване на оченцата.

Подгответе бебето, като няколко дни преди снимките го събличате голичко в отоплена добре стая и го държите така известно време, докосвате и галите по ръчички, гръбче, главичка. Нека да свикне с допира и да не се стряска и буди по време на снимките докато подготвяме позата.

Носете биберони залъгалка – 2 броя! Важно е за приспиването и успокояването по време на позиране. Дори и да не сте ползвали до този момент, може да се окажат най-големия ни бонус.

Носете две леки одеалца, с които да завиваме бебето между снимките. То стои напълно голичко само няколко минути между щаркванията на фотоапарата.

Уведомете ме предварително дали ще има семейни кадри, за да мога да предвидя и подготвя студиото. Също ако има братчета/сестричета. При подбора на тоалети за всички, ориентирайте се към спокойни, натурални и нежни цветове. Нека са без надписи, без декорации шарки по тях. И да са съчетани с всички участници в снимите.  Така ще запазим фокуса върху емоцията и лицата и ще снимките ще станат класически стилни. Обикновено започвам със семейните кадри и след това освобождаваме семейството за останалите снимки само за бебето.

Няма нужда да носите дрешки и аксесоари за снимане на бебето. Всички нужни неща за красива фотосесия са налични в студиото. Може предварително да ме ориентирате за цветове, които предпочитате, както и визии от моето портфолио.

В студиото ще ви очакваме две- аз и моята асистентка, която ще ми помага и осигурява безопастността на бебето по време на снимки в различните пози.